Waarom Sylvester Stallone amper in de ‘Rambo’-films praat

John Rambo, de iconische knokheld die in de ‘Rambo’-films wordt gespeeld door Sylvester Stallone, laat liever zijn vuisten spreken dan zijn woorden. Er is een bewuste reden waarom Stallone’s personage zo weinig praat in First Blood en de latere films in de franchise.

De ‘Rambo’-films gaan over John Rambo, een Vietnam-veteraan met PTSS die moeite heeft om zich aan te passen aan het naoorlogse bestaan. Wanneer een stel agenten hem niet iets te veel treiteren in het kleine bergdorpje waar hij verblijft, knapt er iets bij Rambo en slaan alle stoppen door.

First Blood werd gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1972 van auteur David Morrell. De film werd een hit en kreeg talloze vervolgen. In al deze films trekt Rambo maar weinig zijn mond open. Dat is geen toeval, vertelt David Morrell in het dvd-commentaar van de film.

Psychologische problemen

De beperkte dialoog is een rechtstreeks gevolg van Rambo’s psychologische problemen, zo blijkt. “Door zijn ervaringen in Vietnam heeft Rambo niet veel te zeggen”, zegt Morrell in het commentaar. Sterker nog, in een vroege versie van het scenario zou Rambo zelfs tot vlak voor het einde van de film helemaal niets zeggen.

Commerciële keuze

Het zwijgzame karakter van Rambo was daarnaast ook een commerciële keuze, verklapt Morrell. “Door de dialoog op een minimum te houden, zou de film naar het schijnt makkelijker na te synchroniseren zijn in andere talen”, herinnert de schrijver zich.

Sylvester Stallone’s spaarzame dialogen in First Blood zijn te bewonderen op Pathé Thuis.

Bekijk de trailer/video

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes