Van Hanegem ziet jubelstemming rond Ajax: ‘Mag Ajax daar zonder problemen weggaan?’

Willem van Hanegem is nog niet overtuigd van de comeback van Ajax, zo laat hij blijken in zijn column in het Algemeen Dagblad. Na zeven wedstrijden in de Eredivisie zonder zege won Ajax zondag met 0-5 van SC Cambuur, maar Van Hanegem moet eerst nog maar eens zien hoe het gaat tegen teams van een ander kaliber.

‘Ajax won van Cambuur en het lek is boven, hoorde ik ze overal roepen. Hoe kun je dat nou zeggen?’, vraagt het icoon van het Nederlands voetbal zich af. ‘Cambuur staat onderaan, ze hebben pas elf goals gemaakt daar en van de 20 wedstrijden hebben ze er pas drie gewonnen. Mag Ajax daar misschien zonder problemen weggaan en de bus weer instappen naar Amsterdam? Meteen concluderen dat John Heitinga de lach heeft teruggebracht, dat is wat je graag wil zien.’

Overigens is Van Hanegem ook nog niet bepaald te spreken over ‘zijn’ Feyenoord, zo blijkt. ‘Feyenoord was eigenlijk ook wel tevreden, hoorde ik. Want zij hadden heel de wedstrijd aangevallen en PSV niet. Maar PSV stond toch al heel snel voor en iedereen wist toch dat PSV zou gaan counteren? Feyenoord liet zoveel ruimte achter de laatste linie, maar PSV maakte daar eigenlijk nooit gebruik van. Als je dan na afloop tevreden bent, kun je dan serieus worden genomen als titelkandidaat?’

Naast PSV en Feyenoord verspeelde – naast Ajax – ook de rest van de top van de Eredivisie punten. ‘FC Twente won ook niet en AZ ook niet’, zo zag hij. ‘Jordy Clasie was terecht heel boos. AZ wil kampioen worden en als je eerst 5-5 speelt tegen Utrecht en dan een gelijkspel haalt in en tegen Volendam, dan laat je forse kansen liggen. Als je wint, kun je zulke goede zaken doen in deze competitie, maar we zijn allemaal maar tevreden als het niet lukt. Dan ben je toch boos.’

Boosheid Ziyech

De clubs in de bovenste regionen van de Eredivisie zullen deze week niet de enige partijen zijn geweest die boos waren. ‘Zoals Hakim Ziyech ook terecht heel boos was door al dat gepruts van Chelsea bij een simpele huurdeal met Paris Saint-Germain. Dat moet toch expres zijn gebeurd daar in Londen?’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes