Van Hanegem: ”Dat is heel vervelend, maar die dingen gebeuren”

Willem van Hanegem heeft met veel aandacht gekeken naar Feyenoord en PSV. De topper maakte qua niveau geen grote indruk op de oer-Feyenoorder. Ook begrijpt De Kromme de woede van de Eindhovenaren op scheidsrechter Danny Makkelie niet.

”Bij PSV ging het ook opeens over negen minuten extra tijd”, vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. ”Alsof dat een excuus is om Jahanbakhsh er nog eentje achter die Walter Benítez te laten mikken. Ze moeten daar woedend zijn op Armando Obispo. Er was weinig aan de hand en zijn gekke actie draait de wedstrijd om. Een rode kaart in de Kuip bij een voorsprong, die krijg je alleen als je echt niet anders kon. Dit sloeg nergens op. Kijk mij eens even het duel aangaan, dat was het idee.”

Van Hanegem zag Feyenoord en PSV geen hoog niveau aantikken zondagmiddag. ”Voor de rust was het voortdurend inleveren bij de tegenstander. En de lat gaat ook omlaag. Ik hoorde trainer Ruud van Nistelrooij na afloop zeggen dat ze niet hadden verloren in de Kuip. Maar ze stonden diep in blessuretijd toch nog voor, terwijl ze een gat moeten dichten op de ranglijst?.”

Justin Bijlow liep een blessure op. Van Hanegem kan zich enorm storen aan de geluiden dat de doelman van Feyenoord blessuregevoelig is. ”Die loopt een polsbreuk op en dan struikelen ze weer over elkaar om te roepen dat hij de man van glas is. Hij speelde alles dit seizoen, keepte de laatste weken heel sterk en ja, dan kun je op de training weleens pech hebben en een breukje oplopen. Dat is heel vervelend, maar die dingen gebeuren.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes