Van der Poel verbaasde Van Aert in slotronde WK: ‘Op die manier vergat ik mijn sprint te rijden’

Geen 4-4, maar 5-3 in het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Waar de Nederlander goed één uur na de wedstrijd met zijn regenboogtrui de internationale pers te woord stond, moest de Belg zijn verlies slikken.

‘Het was een zware wedstrijd voor mij’, vertelde Van Aert. ‘Mathieu zette me al in eerste ronde onder druk en ik had het in de eerste helft van de cross moeilijk om te volgen. Daardoor had ik niet het gevoel dat ik wat moest proberen. Ik ben niet blij met mijn tweede plek, ik had hem graag beter competitie willen bieden.’

Na de race klonk het geluid dat Van Aert, die zichzelf in het flashinterview een ‘laffe’ coureur noemde, zijn sprint anders aan had moeten pakken, waar hij deels in kon meegaan. ‘Het was een optie om eerder te sprinten’, vertelde de renner van Jumbo-Visma, die vervolgens Van der Poel complementeerde met zijn beslissende keuze in de finale. ‘Mathieu verraste me door niets te proberen op de trap. Ik zou in tweede positie beginnen aan de sprint, dat was mijn idee. Ik was gefocust op dat scenario en ik was wat verbaasd. Op een manier vergat ik om mijn eigen sprint te rijden.’

Van Aert reed ‘op de limiet’ door tempo Van der Poel

‘Als ik het opnieuw zou doen, zou ik mijn sprint meteen na de bocht beginnen’, blikte Van Aert terug. ‘Daar had ik waarschijnlijk een beter gevoel bij gehad. Dingen gebeuren echter altijd met een reden en zoals ik zei, ik reed erg op de limiet. Mathieu was sterker dan ik.’

‘Ik heb geen extra motivatie voor het wegseizoen nodig. Het is goed dat het vrij snel is, dus ik zal mijn gedachten snel kunnen verzetten. Ik was echter hier om te winnen’, aldus Van Aert, die toch wel realistisch was. ‘Vooraf was het al te verwachten dat er één blij en één teleurgesteld zou zijn. Dat is hoe het zit.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: [email protected])

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes