Timber zorgt voor verhitte discussie: ‘Dan is dat toch een blunder?’

Quinten Timber liet zondag een uitgelezen mogelijkheid liggen om PSV pijn te doen. De middenvelder van Feyenoord faalde oog in oog met Walter Benítez. ‘Een blunder’, vindt Pierre van Hooijdonk. De analist is niet overtuigd van de kwaliteiten van de middenvelder.

De topper in De Kuip eindigde uiteindelijk in 2-2. Feyenoord blijft koploper en is de morele winnaar, maar aan tafel bij Studio Voetbal bestaan twijfels over de invulling van het Rotterdamse middenveld. ‘Je moet nog maar eens goed nadenken over Timber’, waarschuwde Van Hooijdonk tafelgenoot Rafael van der Vaart. ‘Ik zie het nog niet. Het eerste wat hij bij elke aanname doet is zijn lichaam erin gooien, want hij wil zijn tegenstander voelen. Dat doet hij omdat hij tijd wil kopen. Hij ziet de oplossing niet direct.’

‘Hij is nu een beetje nummer 10-achtig’, counterde Van der Vaart. ‘Maar Timber is zó goed. Hij heeft alles wat een natuurlijke middenvelder nodig heeft. Snelheid, kracht, voetbal, maar hij gaat niet de beslissende pass geven. Wieffer is ineens opgekomen en ik vind ook dat hij moet spelen. Dat is een ongelukkige situatie. Ik denk dat zij met Kökçü het middenveld moeten vormen en dan Szymanski op rechtsbuiten. Ik denk dat dat de oplossing is.’

Blunder

Van Hooijdonk memoreerde vervolgens aan de dot van een kans die Timber miste. Nadat Benítez redding bracht op een kopbal van Santiago Giménez, schoot hij de bal in de rebound tegen de Argentijnse doelman aan. ‘Als jij als middenvelder deze bal zo inschiet… Op de training krijg je toch ook weleens te maken met afwerken? Binnenkant voet, hoog in de hoek. Als je deze mist, dan is dat toch een blunder? Of niet?’

Van der Vaart weigerde mee te gaan met de mening van Van Hooijdonk en zag een andere Feyenoorder verzaken. ‘Daarom vind ik het ook een blunder. Maar dan van Giménez.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes