Tennissers plaatsen zich voor Daviscup Finals na winst dubbelspel

GRONINGEN (ANP) – De Nederlandse tennissers hebben zich verzekerd van deelname aan de Daviscup Finals. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zetten Oranje met winst van het dubbelspel op een 3-0-voorsprong. Koolhof en Middelkoop waren in Groningen met 6-3 6-3 te sterk voor de Slowaken Alex Molcan en Lukas Klein.

De ploeg van captain Paul Haarhuis begon de tweede dag van de ontmoeting met Slowakije met een voorsprong van 2-0 en had nog één overwinning nodig. Zaterdag hadden Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven hun enkelspel al gewonnen.

De groepsfase van de Daviscup Finals, met daarin zestien landen, wordt van 12 tot en met 17 september gespeeld. De speelsteden zijn nog niet bekend. De landen die door de groepsfase komen, spelen van 21 tot en met 26 november in Malaga om de titel.

Vorig jaar haalde Nederland de kwartfinales van het landentoernooi. Australië was in Malaga te sterk.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes