Slot keek met jaloezie naar PSV: ‘Die tweede is eigenlijk niet eens een kans’

Arne Slot prijst zich gelukkig met het zwaarbevochten punt tegen een ultra-effectief PSV. Het enige wat de trainer van Feyenoord niet aansprak, was het resultaat in de topper (2-2).

Met zijn twee doelpunten zorgde invaller Alireza Jahanbakhsh voor enorme blijdschap bij Slot. ‘Veel mensen kijken naar het resultaat, maar als trainer kijk je naar hoe hard de spelers werken, wat ze er allemaal voor willen doen, hoe mentaal sterk ze zijn. Ik gebruik bijna nooit het woord trots, maar als de tegenstander twee keer in de zestien komt, ze schieten er twee ballen in en je kan nog zo terugkomen… Dan is dat echt heel mooi. Het resultaat, daar zijn we teleurgesteld over’, zei de trainer van Feyenoord bij ESPN.

‘Of we het verdiend hadden om te winnen? Dat wil ik niet zeggen, maar dat is moeilijk in voetbal’, vervolgde Slot. ‘Want wanneer verdien je het om te winnen? Als je kijkt naar het spelbeeld, wie van de teams wil de bal hebben, wie wil opbouwen? Als je dat als leidraad zou nemen, wie de meeste kansen krijgt, dan zou je vinden dat wij het verdiend hebben. Maar kijk je naar het scoreverloop, dan is het niet zo handig als je tegen PSV moet, die met name op de counter gaan spelen, op 0-1 achterkomt. Dan speel je ze in de kaart. Nou moet ik zeggen dat we die counter er daarna heel goed uitgehaald hebben.’

Jaloezie

Feyenoord kwam tot 35 doelpogingen, een veelvoud van het aantal van PSV. Toch hielden beide clubs een punt over aan de onderlinge ontmoeting. ‘We hebben de wedstrijd negentig minuten lang gedomineerd, maar je wilt graag meer rendement halen. Wat dat betreft kijk je met jaloezie naar PSV. Als ze twee keer in je zestien komen en de tweede is eigenlijk niet eens een kans… Dat je daar twee goals uithaalt. We hebben kansen gehad, dat kun je bijna niet geloven. En we hebben amper niks weggegeven. Dit is zoals je een topwedstrijd wilt spelen, alleen wil je een ander resultaat.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes