Police Academy-acteur George R. Robertson overleden

De Canadese acteur George R. Robertson, vooral bekend als politiecommissaris Henry Hurst in de eerste zes Police Academy-films, is overleden. Hij stierf vorige week op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Toronto, heeft zijn familie bekendgemaakt.

Robertson speelde de rol van Hurst voor het eerst in 1984. Hij bleef de franchise daarna trouw en verscheen ook in de vijf vervolgdelen. Alleen in het zevende en laatste deel, dat uitkwam in 1994, was Robertson niet te zien.

De acteur verscheen ook in een aantal kleine rollen in de films Airport (1970), Norma Rae (1979) en JFK (1991), die allemaal werden genomineerd voor een Oscar in de categorie beste film. Ook speelde Robertson de rol van vice-president Dick Cheney in de tv-serie The Path to 9/11.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes