Ex-premier Israël: Poetin beloofde me Zelenski niet te doden

TEL AVIV (ANP/DPA) – De voormalige premier van Israël, Naftali Bennett, heeft in een vraaggesprek dit weekend gezegd dat hij als regeringsleider op bezoek in Moskou kort na de Russische aanval op Oekraïne de belofte kreeg van president Vladimir Poetin dat die zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski niet zou doden. Bennett vroeg Poetin of hij dat zou doen en het antwoord was: “Ik zal Zelenski niet doden”. Bennett zei dat hij kort na het gesprek op weg naar het vliegveld van Moskou meteen Zelenski heeft gebeld en hem vertelde wat Poetin uitdrukkelijk tot tweemaal toe had beloofd.

Volgens Bennett was Zelenski destijds bang gedood te worden en hield hij zich schuil in een bunker op een geheimgehouden plaats. Twee uur later nam Zelenski een toespraak op in de bunker waarin hij zei niet voor zijn leven te vrezen.

Bennett ging 5 maart heimelijk naar Moskou in de hoop te kunnen bemiddelen. Rusland was na acht jaar burgeroorlog in het oosten van Oekraïne het buurland 24 februari binnengevallen. Bennett was de eerste westerse leider die Poetin ontmoette na de inval. Zijn bemiddelingspogingen zijn uiteindelijk op niets uitgelopen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes