Eerste Leopard-tank vanuit Canada onderweg naar Oekraïne

OTTAWA (ANP) – Canada heeft zaterdag de eerste van vier toegezegde Leopard 2-tanks naar Oekraïne gestuurd. De Canadese minister van Defensie Anita Anand plaatste op Twitter een filmpje en foto’s waarop te zien is dat een tank wordt ingeladen en met een vrachtvliegtuig vertrekt van luchtmachtbasis Halifax.

“Canada staat achter het volk van Oekraïne – en we gaan door met de Oekraïense strijdkrachten het materiaal te leveren dat ze nodig hebben om te winnen”, schreef Anand bij de foto’s.

Meerdere landen, waaronder Duitsland en Polen, hebben besloten om krachtige Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren om zich beter te kunnen verdedigen tegen de Russische agressie. Voor zover bekend zijn die tanks nog niet in Oekraïne aangekomen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes