De Jong: ‘Makkelie deed wel meer om ervoor te zorgen dat Feyenoord terugkwam’

Luuk de Jong baalt enorm van het weggeven van de voorsprong in de topper tegen Feyenoord. De PSV-spits meent dat de arbitrage de Rotterdammers in de slotfase geholpen heeft.

Met tien man bezweek PSV na de rode kaart voor Armando Obispo onder de druk van Feyenoord. In de 82ste minuut zorgde Alireza Jahanbakhsh voor de aansluitingstreffer, waarna hij in de zesde minuut van de extra tijd de 2-2 maakte. Scheidsrechter Danny Makkelie liet negen minuten extra tijd bijtrekken.

De Jong vond dat belachelijk en maakte daar duidelijk een punt van toen hij geïnterviewd werd door ESPN. ‘Met een man minder wordt het moeilijk. We maakten daarna nog wel een goal, maar zij hadden genoeg tijd om iets te forceren. Met zo’n verlenging hebben ze dan sowieso genoeg tijd om de gelijkmaker te maken. Negen minuten extra tijd, hè. Schandalig’, klaagde de captain van de Eindhovenaren.

De aanvaller kwam terug op de extra tijd toen de verslaggever wilde switchen naar een ander onderwerp. ‘Heb je dat ooit gezien, negen minuten? In de Eredivisie heb ik het nooit gezien. Makkelie deed wel meer om ervoor te zorgen dat Feyenoord terugkwam. Maar ik ga het daar niet op gooien’, aldus De Jong.

De aanvoerder vond dat PSV uiteindelijk terugkijkend op de hele wedstrijd blij mocht zijn met een punt. De Jong: ‘Gezien het spelbeeld moet je er blij mee zijn denk ik, maar als je met 2-0 voorstaat dan moet je dat over de streep trekken. We hebben alles gegeven met zijn allen. Helaas was het niet genoeg.’

Oproep

De Jong deelde tot slot een compliment uit aan de Feyenoord-aanhang voor de indrukwekkende steunbetuiging aan Thijs Slegers, de manager communicatie en perszaken van PSV die ernstig ziek is. ‘Het was een prachtig eerbetoon van de fans hier en ik denk dat we als team absoluut gevochten hebben voor Thijs. Nu kun je ook weer een beetje relativeren, dat er ook andere dingen zijn in het leven. Ik vind Thijs dan zo sterk’, vertelde De Jong over de oproep van Slegers tot inschrijving voor stamceldonatie. ‘Dat hij naar buiten brengt van ik ben niet meer te redden, maar anderen nog wel. Hopelijk gaan veel mensen dat doen, want je ziet dat het nodig is.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes